Επικοινωνία: email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     

 Ο Σταύρος Κατηρτζόγλου γεννήθηκε στον Βύρωνα από Μικρασιάτες γονείς.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά σύντομα τον κέρδισε η μουσική.
Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο κλασική κιθάρα με τον Νίκο Χαμηλοθώρη και ανώτερα θεωρητικά- σύνθεση με τους Περικλή Κούκο και Γ. Σιωρά. Παράλληλα παρακολούθησε κύκλους σεμιναρίων κιθάρας με τους Abel Carlevaro, Roberto Aussel , Jesus Castrobalbi, J. Cristiansen, Κώστα Κοτσιώλη καθώς και θεόρβης με τον Jerry Willard.

Με διδακτικές εκδόσεις για κιθάρα, βραβεία μαθητών του σε Διεθνείς και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, με συνθέσεις σπουδών και έργων για κιθάρα, ορχήστρα, μικρότερα μουσικά σύνολα, με πλήθος ενορχηστρώσεων και μεταγραφών συνεχίζει την εκπαιδευτική του πορεία ως θεωρητικός και κιθαριστής.

Συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τρίτο Πρόγραμμα, Ορχήστρα Καμεράτα, Σολίστ της Πάτρας, Ορχήστρα του Δ. Αθηναίων, απο το Athenaeum Saxophone Quartet κ.α.

exofilo Ep1 internet

Έχει εκδόσει διδακτικά βιβλία όπως τα "14 κομμάτια για κιθάρα του J.S.BACH" (εκδόσεις Ανδρομηδάς), "Ελληνική Σουίτα" (Panas Music) και η διαδραστική έκδοση "Μέθοδος Κιθάρας", που διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Είναι ο συνδημιουργός με τον Άρη Καραγιωργάκη του πολυδιάστατου εκπαιδευτικού έργου "η κιθάρα μου" που αποτελείται από 6 βιβλία. 

Μελέτησε παλιά μουσική και είναι αυτοδίδακτος στο μπαρόκ λαούτο. Ως λαουτίστας από το 1989 στο Σύνολο Κέλσος συμμετείχε σε εκατοντάδες συναυλίες παλιάς μουσικής σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως κιθαριστής, με το Novitango Quintet έχει δώσει συναυλίες στις περισσότερες ελληνικές πόλεις ενώ με το ντουέτο κιθάρας – βιολοντσέλου "Ολγα Μπακμανίδη και Σταύρος Κατηρτζόγλου" συμμετείχε σε συναυλίες κατά την περίοδο 2000 - 2006, με αποκορύφωμα την έκδοση βιβλίου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΥΪΤΑ" (εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας) για τσέλο και κιθάρα σε διασκευές παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Τέλος, με το  σύνολο Carousel, από το 2010 έχει μια πλούσια εμπειρία στην παραδοσιακή και έντεχνη  μουσική της βόρειας Μεσογείου.

O Σταύρος Κατηρτζόγλου διδάσκει κιθάρα και θεωρητικά ανελιπώς από το 1979. Δίδαξε σε πολλά Αθηναϊκά ωδεία μεταξύ των οποίων το Εθνικό Ωδείο (κεντρικό) και το Διεθνές Ωδείο Αθήνας. Από το 1993 διδάσκει στη δημόσια εκπαίδευση. Πολλοί μαθητές του  είναι σήμερα διδάσκοντες και ερμηνευτές της κλασικής κιθάρας και των θεωρητικών της μουσικής και έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς. 

Εχει συμμετάσχει ενεργά στην προώθηση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση κυρίως στον μουσικό τομέα. Ήταν ο μόνος μουσικός στο πιλοτικό πρόγραμμα  του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Οδύσσέας (1998), που εισήγαγε νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Έχει επανηλλειμένα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) σε θέματα μουσικής τεχνολογίας, κλασσικής κιθάρας και εκπαιδευτικών βιβλίων.Έχει επιμεληθεί και δημιουργήσει το διαδραστικό μέρος σε τρία CD-ROMs του κέντρου ΚΑΛΜΕ που αφορούν Ελληνική παραδοσιακή μουσική. Έχει κατασκευάσει, επιμελείται και διαχειρίζεται  την βραβευμένη σχολική ιστοσελίδα pmglp.org 
Δίδαξε στο Μουσικό σχολείο Ιλίου τις χρονιές 1997-98 και από το 1999 διδάσκει κιθάρα στο ΠΜΓΛΠ (από το 2011 με τη θέση του υποδιευθυντή). Απο το 2013 συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη του σχολικού κιθαριστικού συνόλου "ΑΘΗΝΑ" που ίδρυσε ο Α. Καραγιωργάκης.
Ο Σταύρος Κατηρτζόγλου είναι σήμερα 56 χρόνων (2014) και ελπίζει να διδάσκει ως το τέλος του. Όνειρο της ζωής του είναι να μην πάρει σύνταξη ποτέ!